Вторник - Tuesday, 23 April 2019, 21:25:53
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files

Вкупно песни во каталогот - Total entries in catalog: 98
Прикажани песни - Shown entries: 21-30
Страници - Pages: « 1 2 3 4 5 ... 9 10 »

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е прва на Б страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.

Долетале ми, џанам
ај до два бели галаба,
долетале ми, џанам
доле у Метово, на бунаро,
доле у Метово, на бунаро.

Да си ја видат, џанам
ај, Васето на Крушарци,
дали и прилега, џанам
леле, црна руба калуѓерска,
леле, црна руба калуѓерска.

Бог да го бие, Васе,
ај, твојо татко, Крушаро,
дали пари немаше Васе,
ај, руба да ти направе
ај, руба да ти направе.

Па, ми те даде, Васе
ај, калуѓерка да станеш,
ти калуѓерка, Васе
леле, Беровскио манастир,
леле, Беровскио манастир.

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 181 | Симнато - Downloads: 31 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Kočani FUNKolektiv Kočani FUNKolektiv   =>   Kenan - tapan/drums, Elvis - bariton, Aki - tuba, Ilmi - sax, Medo - trumpet, Serhan - bariton, Pero - drums/percussions, vocal, Dragančo - trumpet, Vjeko - DJ
Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 235 | Симнато - Downloads: 50 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 13 October 2012 | Коментари - Comments: (1)

Kočani FUNKolektiv Kočani FUNKolektiv   =>   Kenan - tapan/drums, Elvis - bariton, Aki - tuba, Ilmi - sax, Medo - trumpet, Serhan - bariton, Pero - drums/percussions, vocal, Dragančo - trumpet, Vjeko - DJ
Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 185 | Симнато - Downloads: 51 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 13 October 2012 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 238 | Симнато - Downloads: 85 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 14 June 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 233 | Симнато - Downloads: 57 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 226 | Симнато - Downloads: 63 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 206 | Симнато - Downloads: 57 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 201 | Симнато - Downloads: 55 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 269 | Симнато - Downloads: 57 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 209 | Симнато - Downloads: 59 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 24 January 2011 | Коментари - Comments: (0)

Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2019
Make a free website with uCoz