Вторник - Tuesday, 23 April 2019, 20:53:24
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files

Вкупно песни во каталогот - Total entries in catalog: 98
Прикажани песни - Shown entries: 11-20
Страници - Pages: « 1 2 3 4 ... 9 10 »

Песната е инспирирана од вистински настан и е поврзана со Димче Стоилков од Кочани, роден во 1899, а починал во 1961 година. Татко му Иван (1858-1934) и неговата мајка Марија (1867-1924) Стоилкови имале 11 деца.

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 205 | Симнато - Downloads: 33 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 13 December 2015 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е шеста на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 247 | Симнато - Downloads: 40 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е петта на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 199 | Симнато - Downloads: 37 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е четврта на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 200 | Симнато - Downloads: 27 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е трета на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 173 | Симнато - Downloads: 32 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е втора на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 157 | Симнато - Downloads: 31 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е прва на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 163 | Симнато - Downloads: 32 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1979 годин и е трета на А страната на втората грамофонска ЛП плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 170 | Симнато - Downloads: 35 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1979 годин и е втора на А страната на втората грамофонска ЛП плоча на ансамблот.

Пушка ми пукна у гора зелена,
па, ми удари Кољо најдобрио јунак,
па, ми удари кардаш најдобрио јунак.

Јунак ми падна, падна и викна
каде си Кољо, џанам, каде си кардаш,
да ми напишеш кардаш две до три писма.

Првото писмо до мојата мајка,
нека не жале Кољо додека е жива,
нека не жале кардаш, да не ме чека.

Второто писмо до мојата жена,
да не ме жале Кољо, да не ме чека,
да не ме чека кардаш, нека се маже.

Треќото писмо до мојот татко,
до мојот татко Кољо, за мојто дете,
до мојот татко кардаш, за мојто дете.

Нека го уче на мојо занаат,
како се сака Кољо, Македонија,
како се гине кардаш, Македонија.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 159 | Симнато - Downloads: 55 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1979 годин и е прва на А страната на втората грамофонска ЛП плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 357 | Симнато - Downloads: 31 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2019
Make a free website with uCoz