Вторник - Tuesday, 23 April 2019, 20:53:09
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files » Народна музика - Folk music

Песни во оваа категорија - Entries in category: 45
Прикажани песни - Shown entries: 1-10
Страници - Pages: 1 2 3 4 5 »

Сортирај според - Sort by: Датум - Date · Име - Name · Рејтинг - Rating · Коментари - Comments · Симнување - Downloads · Видено - Views

   Песната е од албумот издаден 1976 г. за “Југотон“:

  Ти ле ми Надо, Натке направи,
  по болниците, Натке, да одам,
  лути церове, Натке, да пијам,
  да пијам, да се, Натке, отровам.

  Помнеш ли Надо, Натке, знаеш ли,
  кога се двата, Натке, к`лневме,
  кој прв ќе ми се, Натке, ожене,
  ќораво либе, Натке, да оде.

  На сламка да се Надо, Натке, потпира,
  низ прстен да се, Натке, сповира,
  бели ѕидове, Натке, да пипа,
  и за мен` Надо, Натке, да пита.

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 161 | Симнато - Downloads: 26 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 125 | Симнато - Downloads: 22 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 103 | Симнато - Downloads: 20 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 111 | Симнато - Downloads: 19 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена за продукцијата на поранешен “Југотон“ од Загреб, кој има издадено и сингл плоча, првенец на Ванчо Арсов, познат како кочанскиот Бадев

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 223 | Симнато - Downloads: 51 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 31 January 2016 | Коментари - Comments: (0)

  Насловна песна од сингл плочата на Ванчо Арсов.

  Придружба: вокален ансамбл “Македонски филиграни“ и ансамблот на Мате Грујовски  

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 324 | Симнато - Downloads: 63 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 31 January 2016 | Коментари - Comments: (0)

Песната е инспирирана од вистински настан и е поврзана со Димче Стоилков од Кочани, роден во 1899, а починал во 1961 година. Татко му Иван (1858-1934) и неговата мајка Марија (1867-1924) Стоилкови имале 11 деца.

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 205 | Симнато - Downloads: 33 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 13 December 2015 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е шеста на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 247 | Симнато - Downloads: 40 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е петта на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 199 | Симнато - Downloads: 37 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена во 1984 година за дискографската куќа "Југодиск" од Белград и е четврта на А страната од истоимената ЛП грамофонска плоча на ансамблот.
Народна музика - Folk music | Видено - Views: 200 | Симнато - Downloads: 27 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 16 March 2014 | Коментари - Comments: (0)

Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2019
Make a free website with uCoz