Вторник - Tuesday, 19 February 2019, 23:41:58
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files » Народна музика - Folk music

Донке Македонке - група Калифорнија/ Donke Makedonke - California band
[ Преслушај ја песната со лев клик или симни ја со десен клик и Save as - Download from this server (3.58 Mb) ] 18 November 2010, 14:52:00
Мерак имам Донке да се сакаме,
мерак имам Доне, Донке да се земеме,
Донке мори, Донке Македонке,
за друг појде Доне, Донке, ти ме разболе,
Доне, Доне, Донке Македонке,
како оган Доне, Донке ти ме изгоре.

И да гориш Димче, фајде си нема,
одамна сум Диме, Димче на друг ветена,
во недела Димче свадба правиме,
ајде сега крени чаша да наздравиме,
во недела Диме, Димче ние славиме,
ајде Диме крени чаша да наздравиме.

Сватови пеат Донке, се веселите,
а за мене бијат, Донке, камбаните,
Донке мори, Донке Македонке,
како оган Доне, Донке ти ме изгоре,
Доне, Доне, Донке Македонке,
како оган Доне, Донке ти ме изгоре.

И да гориш Димче, фајде си нема,
одамна сум Диме, Димче на друг ветена,
во недела Димче свадба правиме,
ајде сега крени чаша да наздравиме,
во недела Диме, Димче ние славиме,
ајде Диме крени чаша да наздравиме.
Категорија-Category: Народна музика - Folk music | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Tags: група Калифорнија, Кочани, Донке Македонке, Доне
Видено - Views: 208 | Симнувања - Downloads: 67 | Рејтинг - Rating: 0.0/0
Вкупно коментари - Total comments: 0
Name *:
Email:
Code *:
Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2019
Make a free website with uCoz