Среда - Wednesday, 22 Ноември - November 2017, 19:12:43
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files

Вкупно песни во каталогот - Total entries in catalog: 98
Прикажани песни - Shown entries: 1-10
Страници - Pages: 1 2 3 ... 9 10 »

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 38 | Симнато - Downloads: 5 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 18 Декември - December 2016 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 45 | Симнато - Downloads: 5 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 39 | Симнато - Downloads: 1 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Забавна музика - Pop music | Видено - Views: 43 | Симнато - Downloads: 1 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

   Песната е од албумот издаден 1976 г. за “Југотон“:

  Ти ле ми Надо, Натке направи,
  по болниците, Натке, да одам,
  лути церове, Натке, да пијам,
  да пијам, да се, Натке, отровам.

  Помнеш ли Надо, Натке, знаеш ли,
  кога се двата, Натке, к`лневме,
  кој прв ќе ми се, Натке, ожене,
  ќораво либе, Натке, да оде.

  На сламка да се Надо, Натке, потпира,
  низ прстен да се, Натке, сповира,
  бели ѕидове, Натке, да пипа,
  и за мен` Надо, Натке, да пита.

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 69 | Симнато - Downloads: 10 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 36 | Симнато - Downloads: 6 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 34 | Симнато - Downloads: 5 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 33 | Симнато - Downloads: 4 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 05 Ноември - November 2016 | Коментари - Comments: (0)

Песната е снимена за продукцијата на поранешен “Југотон“ од Загреб, кој има издадено и сингл плоча, првенец на Ванчо Арсов, познат како кочанскиот Бадев

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 118 | Симнато - Downloads: 35 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 31 Јануари - January 2016 | Коментари - Comments: (0)

  Насловна песна од сингл плочата на Ванчо Арсов.

  Придружба: вокален ансамбл “Македонски филиграни“ и ансамблот на Мате Грујовски  

Народна музика - Folk music | Видено - Views: 189 | Симнато - Downloads: 47 | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Датум - Date: 31 Јануари - January 2016 | Коментари - Comments: (0)

Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2017
Make a free website with uCoz