Среда - Wednesday, 20 February 2019, 00:27:53
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files » Народна музика - Folk music

Ајде ред се редат кочански сејмени - Стевче Стојковски
[ Преслушај ја песната со лев клик или симни ја со десен клик и Save as - Download from this server (1.17 Mb) ] 04 December 2010, 01:33:29
Стевче Стојковски - Ајде ред се редат

Ајд, ред се редат , мале,
Ајде, ред се редат,
Кочански сејмени, мила мале,
Кочански сејмени.

Ајде, ќе ми одат, мале,
Ајде, ќе ми одат,
Покрај Крива Река, мила мале,
Покрај Крива Река.

Ајде, ќе го барат, мале,
Ајде, ќе го барат,
Иљо арамија, мила мале,
Иљо арамија.

Ајде, не ми било Иљо,
Ајде, не ми било,
Покрај Крива Река , мила мале,
Покрај Крива Река.

Ајде, тук ми било Иљо,
Ајде, тук ми било,
Во Солуна града , мила мале,
Во ладна меана.

Ајде, го служела, мале,
Ајде, го служела,
Мома Македонка, мила мале,
Мома Македонка.
Категорија-Category: Народна музика - Folk music | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Tags: кочански, Кочани, сејмени
Видено - Views: 345 | Симнувања - Downloads: 60 | Коментари - Comments: 1 | Рејтинг - Rating: 0.0/0
Вкупно коментари - Total comments: 0
Name *:
Email:
Code *:
Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2019
Make a free website with uCoz