Четврток - Thursday, 15 November 2018, 11:06:16
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files » Забавна музика - Pop music

Кочани, граду мој - Хор при ДСУ “Љупчо Сантов“/ Kocani, my city
[ Преслушај ја песната со лев клик или симни ја со десен клик и Save as - Download from this server (4.18 Mb) ] 19 November 2010, 03:01:55

КОЧАНИ, ГРАДУ МОЈ
музика, текст и аранжман: Тоше Филипов

Има еден град на светот
што живот за нас значи,
има многу детски срца
безгрижно во него растат.

Топол дом за сите луѓе,
нежен зрак што душа грее,
каде и да одиш сакаш,
дома пак ти да се вратиш,
о, граду мој, граду твој.

Бело злато, ширно поле,
а над тебе бујни шуми,
река Кочанска те краси,
душа, живот што ти дава,
секој што те видел еднаш,
повторно се враќа тука,
о, граду мој, најубав.
(х2)

Кочани, Кочани...

Нема зборој што ќе можат
да ти кажат што ми значиш,
сета љубов што ја носам
преку песна ти ја праќам.

Топол дом за сите луѓе,
нежен зрак што душа грее,
каде и да одиш сакаш,
дома пак ти да се вратиш,
о, граду мој, граду твој.

Бело злато, ширно поле,
а над тебе бујни шуми,
река Кочанска те краси,
душа, живот што ти дава,
секој што те видел еднаш,
повторно се враќа тука,
о, граду мој, најубав.
(х2)

Кочани, Кочани... 

Категорија-Category: Забавна музика - Pop music | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика
Видено - Views: 856 | Симнувања - Downloads: 84 | Коментари - Comments: 3 | Рејтинг - Rating: 4.0/1
Вкупно коментари - Total comments: 1
0 Spam
1 Ocearlenali  
Всем привет! Хотел похвалить Ваш сайт. Мне здесь очень понравилось.

Name *:
Email:
Code *:
Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2018
Make a free website with uCoz