Четврток - Thursday, 13 December 2018, 01:23:48
Добредојде - Welcome незнаен слушателу! | RSS
КОЧАНИ НИЗ МУЗИКА
Почетна - Main » Песни - Files » Народна музика - Folk music

Ајде ред се редат кочански сејмени - Васка Илиева
[ Преслушај ја песната со лев клик или симни ја со десен клик и Save as - Download from this server (2.28 Mb) ] 04 December 2010, 01:21:30
АЈДЕ РЕД СЕ РЕДАТ КОЧАНСКИ СЕЈМЕНИ

Ајде ред се редат, мале,
ајде ред се редат,
Кочански сејмени мила мале,
Кочански сејмени.

Aјде ќе ми одат мале,
ајде ќе ми одат,
покрај Крива Река, мила мале
покрај Крива Река.

Ајде ќе го барат, мале
ајде ќе го барат,
Иљо арамија, мила мале,
Иљо арамија.

Ајде не ми било Иљо,
ајде не ми било
покрај Крива Река, мила мале
покрај Крива Река.

Ајде туку било Иљо,
ајде туку било
во Солуна града, мила мале
во ладна меана.

Ајде Иљо пило мале,
ајде Иљо пило,
вино ем ракија, мила мале
вино ем ракија.

Ајде го служила мале
ајде го служила
мома Македонка, мила мале
мома Македонка.

Ајде го разбрале мале
ајде го разбрале
клетите шпиони, мила мале
клетите шпиони.

Ајде сардисале мале
ајде сардисале
ладната меана, мила мале
ладната меана.

Ајде кога виде мале
ајде кога виде
Иљо арамија мила мале
Иљо арамија.

Ајде па извади мале
ајде па извади
бомби и патрони мила мале
бомби и патрони.

Ајде па потепа мале
ајде па потепа
целата потера, мила мале
целата потера.
Категорија-Category: Народна музика - Folk music | Додадено од - Added by: Кочани_низ_музика | Tags: кочански, Кочани, сејмени
Видено - Views: 266 | Симнувања - Downloads: 57 | Рејтинг - Rating: 0.0/0
Вкупно коментари - Total comments: 0
Name *:
Email:
Code *:
Група - Category:
Народна музика - Folk music [45]
Забавна музика - Pop music [53]
Посетете - Visit:
Старо Кочани (фотографии од старо Кочани) -
Old Kocani photos
Oпштина Кочани -
Municipality of Kocani
Плеер - Player

Copyright Kocani music © 2018
Make a free website with uCoz